Hva leter du etter?

Om oss

Moldejazz er verdens eldste jazzfestival i kontinuerlig drift (fra 2020), den viktigste i Norge og ble startet i 1961.

Festivalen arrangeres hvert år i uke 29 i juli, og vi samarbeider med andre festivaler i både inn- og utland.

Moldejazz er en stiftelse, med en fast administrasjon som jobber gjennom hele året bestående av 5 årsverk. Årsomsetningen er ca. 30. millioner kroner. I løpet av 6 hektiske dager i uke 29 arrangeres ca. 120 konserter, vi selger ca. 22 000 billetter, 500 artister spiller, 600 frivillige jobber for oss og ca. 60 000 mennesker besøker Molde i løpet av festivaluka.

Foruten det kunstneriske tar vi hånd om en rekke forretningsområder knyttet til festivalen- salgs og restaurantvirksomhet, sponsorarbeid m. fl.

Utover festivalen tilbyr vi i samarbeid med Storyville Jazz Club et helårlig jazztilbud i Molde. I 2012 flyttet vi inn i kulturbygget Plassen i sentrum av Molde, sammen med Storyville Jazz Club, Teatret Vårt, Molde Bibliotek, Bjørnsonfestivalen og Møre og Romsdal Kunstsenter. Kulturbygget Plassen har mellom 500 og 600 arrangement i løpet av et år! Les mer om Plassen.

Moldejazz hadde fra 1999 t.o.m. 2017 status som Knutepunktfestival for jazz i Norge, og er sertifisert Miljøfyrtårn.

Kontakt

Sentralbord:
Tlf: +47 71203150
E-post: post@moldejazz.no
Postadresse: Moldejazz PB 415, 6401 Molde, Norge
Besøksaddresse: PLASSEN, 4. etg. Gørvelplassen 1, 6413 Molde


Konstituert Festivalsjef og produsent
Cecilie Nogva
cecilie@moldejazz.no
+47 91320287

Økonomisjef
Bente Maridal Hoflandsdal
bente@moldejazz.no
+47 90099336

Produsent
Therese Østby Haugen
therese@moldejazz.no
+47 41123125

Restaurantansvarlig
Leif Oskar Helseth
leifoskar@moldejazz.no
+47 45441104

Sponsor- og salgsansvarlig
Ellisif R. Vestad
ellisif@moldejazz.no
+47 46460182

Teknisk koordinator
Jonas Fuglseth
tech@moldejazz.no
+47 97046420

ORGANISASJON

STYRET I MOLDE INTERNATIONAL JAZZ FESTIVAL

Stein Berg Oshaug - styreleder
Torgeir Dahl - nestleder
Andreas Mæland
Hege Gagnat
Sissel Nerland
Johild Kosberg Bredin
Olav Opsvik

REPRESENTANTSKAPET

Leder: Ståle Skårn

Torstein Fuglseth, Line Bjørnerem, Anja Inderhaug, Olav Harnes, Pål Austnes, Knut Morten Kårevik, Randi Gunnerød, Kjell Johan Vatne, Britt Mari Ovesen, Hans-Olav Solli, Kolbjørn Heggdal, Oddgeir Overå, Kristian Lykkeslett Strømskag.

Avdelinger og komiteledere

ARTISTTRANSPORT: Svein Åge Johansen
JAZZBUTIKKEN: Mathilde Håseth-Eik
ARTISTSERVICE (MR): Siv Janne Håseth-Eik
RESTAURANT: Leif Oskar Helseth
LYD/LYS/SCENE: Jonas Fuglseth
CATERINGKOMITÉ: Kjersti Cecilie Tveeikrem
IKT: Kennet Opedal
RIGG: Tommy Johnsen
SPONSORKOMITÉ: Olaug Gjelsvik
BODUTLEIE: Per Gunnar Talstad
PRESSESENTERET: Hege Merethe Gagnat
INFO & INNKVARTERING: Elisabeth Hagstrøm
REKRUTTERINGSKOORDINATOR: Britt Mordal
MILJØ OG SERVICE: Silje Tonette Hammerø Kroknes
AKKREDITERING: Martha Jensine Møkkelgjerd
SKILT: Anita Strømme
VAKT/VERTSKAP: Kurt Børge Aure
SEILERHYTTA: Pål Ødegård

Storyville Jazz Club, E-post
Jazzlogen: Molde Janitsjar

Les mer

Historie

Festivalens historie ligger nå på nett!

I vårt jazzarkiv kan du søke, og finne alle artistene som har gjestet Moldejazz gjennom vår over 60 år gamle historie (vi lager festival nr. 62 i 2022!). Søk på år, spillested eller artist og du får full oversikt over hvem som spilte når og hvor, flere med bilde og artisttekst. Søker du kun på år, får du en komplett oversikt over det aktuelle årets artister.

Gå til Jazzarkivet og grav deg ned i festivalhistorien >>

Les mer

Nyhetsbrev

Vil du motta ferske nyheter fra Moldejazz kan du melde deg på her.

Din adresse vil ikke bli benyttet av andre, eller til saker som ikke vedrører Moldejazz. Du kan når som helst endre dine opplysninger eller melde deg av (nederst i nyhetsbrevet).

Registrering: Fyll ut skjema for å registrere deg som mottaker av vårt gratis nyhetsbrev. Er du allerede registrert, kan du endre dine opplysninger eller melde deg av. Les gjerne vår personvernerklæring her.

Les mer

Miljø

Moldejazz har hatt miljø på agendaen siden tidlig 2000-tallet. I strategien vår står det; Moldejazz skal være en grønn festival på alle nivåer i organisasjonen gjennom både den helårlige driften og under selve Moldejazz. Alle; artister, publikum, sponsorer og frivillige skal forbinde Moldejazz med en grønn profil.   

Moldejazz har vært sertifisert som Miljøfyrtårn siden 2006 og ble re-sertifisert i 2021.

Som Miljøfyrtårn jobber Moldejazz målrettet for å forbedre miljøarbeidet blant annet innen områdene arbeidsmiljø, avfallshåndtering, energibruk, innkjøp, estetikk og transport.

Gjennom å innfri bransjekravene som ligger i det å være Miljøfyrtårn viser vi at Moldejazz har vilje til å møte miljøproblemene på en offensiv måte. Samtidig gir vi vårt publikum og våre funksjonærer muligheten til å være mer miljøbevisste mens de er på Moldejazz. Moldejazz tar ansvar og bidrar til å løse miljøproblemene der de oppstår, i nærmiljøet vårt. Slik bidrar vi til en mer bærekraftig utvikling i Molde.

Moldejazz sitt mangeårige prosjekt «Grønn mat til blåtoner» videreføres ved at festivalen har knyttet til seg leverandører av økologiske og kortreise produkter. Vi er ikke bare opptatt av det økologiske, men også av produktkvalitet, god smak og bruk av lokale og regionale levererandører.
Siden 2004 har Moldejazz jobbet med økologisk mat. På den tiden var ikke utvalget det aller beste, men vi fikk med oss produsenter og leverandører til å komme opp med en økologisk meny. Moldejazz fikk i 2013 Debios gullmerke for minst 90% økologiske ingredienser for vårt mattilbud. Vi har i større grad tatt i bruk lokale og kortreiste produkter de siste årene.

Miljøpatruljen

Foto: Remi Reksten

En viktig arena for profilering, rekruttering og miljøansvar m.m. Våre yngste frivillige som jobber seg gjennom Storgata for å holde byen ren under festivalen. De yngste er dyktige til å kildesortere og alt blir sortert i bokser i en vogn de drar med seg.

Elbiler

Vi har i flere år jobbet sammen med Hertz for å kunne ta i bruk el-biler under festivalen. I fjor fikk vi en elbil av Auto 8-8 som festivalen bruker helårlig for å reise mest mulig miljøvennlig til møter og andre arrangement.

Kildesortering og viktige miljøsatsinger

Molde var tidlig ute med kildesortering, og Moldejazz har "alltid" hatt kildesorteringer på arenaer, garderober og på interne steder. Her kan nevnes at et klokt hode i festivalen sitt frivilligapparat kom på ideen om et rør ned i søppelsekker slik at publikum kan være med på å stable ølglass. Dette for å få flere glass ned i en sekk og volumet ble kraftig redusert.

Vi var også tidlig ute med å se på alternativer til engangsplast, og har alltid hatt fokus på miljøvennlige produkter. Moldejazz har de siste årene kuttet bruk av engangsflasker med over 50%. Og vi jobber videre på flere områder for å minske bruken av engangsplast.

Noen viktige miljøsatsinger vi har gjort/gjør:

2004 – Starter med økologisk mat
2006 - Moldejazz blir miljøsertifisert som Miljøfyrtårn for første gang. Har blitt re-sertifisert hvert 3. år siden 2006.  
2013 – Mottar Debio’s Gullmerke for minst 90% økologisk matservering til funksjonærer, artister og publikum.
2017 – Tar i bruk flerbruksglass for ølservering på enkelte spillesteder.
2018 – Festivalavisen og hovedprogram blir heldigital med reduksjon i papirmengde på over 28000 kg.
2021 – Moldejazz tar i bruk elbil
2022 – Moldejazz går over til oppladbare batterier på alle våre spillesteder.

Sertifiserte samarbeidspartnere

Hvor miljøvennlig Moldejazz er, er i stor grad også avhengig av hvor miljøvennlige våre samarbeidspartnere er, i tillegg til de rutiner vi selv har innført og lagt til rette for. Mange av våre samarbeidspartnere og leverandører har kommet langt i sitt miljøarbeid og er allerede sertifisert som miljøfyrtårn.

Våre samarbeidspartnere/leverandører som er miljøsertifisert:
Istad Kraft AS * BDO * Hove West * Istad Nett * IT Partner * OB Wiik * Protect Vakthold * Regnskapshuset SMN * Sparebank 1 SMN * Scandic Alexandra Molde * Thon Hotell Moldefjord * Tibe Reklamebyrå * Asko * Cirkle K * First Rent A Car * Ringnes * RIR Næring * Fremtind Forsikring * Nettbuss Møre * Toma Facility * Maskegruppen * Utleiecomapainet

Les mer

Sponsorer

Det er mange som bidrar til Moldejazz. Noen mer enn andre, og i et mer forpliktende format.

Ønsker du med å bidra til at vi kan skape sommerens beste festival i de vakreste omgivelser? Da er Jazzkompiz det riktige for deg!

Ved å støtte oss gjennom Jazzkompiz er du blant annet med på et spleiselag for å få pyntet Storgata. Dersom du ønsker å bidra mer ta kontakt med Ellisif R. Vestad: ellisif@moldejazz.no/ Tlf: 46 46 01 82

Bli Jazzkompiz

Generalsponsor

SpareBank 1 SMN ble grunnlagt i 1823, men banken kom til Molde og Romsdal i 2005; da Romsdals Fellesbank ble fusjonert inn. Totalt i SpareBank 1 SMN konsernet er vi 1200 ansatte, hvorav godt over 100 arbeider i vårt fylke. Molde og Ålesund er de store brohodene.

Hvorfor sponser dere Moldejazz?
MoldeJazz er et fyrtårn i regionens kulturliv. Den skaper mye oppmerksomhet og trafikk i Molde - spesielt i uke 29, men også ellers i året. Den er en identitetsbygger av første klasse og har bidratt til talentutvikling i stor stil. På mange måter bringes den store verden inn til vårt område; slik sett er festivalen enestående!

Hvor lenge har dere vært sponsor for Moldejazz?
Egentlig i alle år, men fra 2005 skrudde vi opp statusen vår til å bli hovedsponsor, og generalsponsor fra 2007. I 2017 opprettholder vi denne posisjonen - som banken har til hensikt å videreføre.

Har dere noen prosjekter i samarbeid med Moldejazz?
Utviklingsstipendene SpareBank 1 SMN Jazztalent og SpareBank 1 SMN JazZtipendiat . Gjennom disse ordningene har unge talenter fått muligheter til å sette sammen nye band, skrive ny musikk og ikke minst, opptre på neste års festival.

Avtalen innebærer fortsatt støtte til Jazzlogen og Moldejazz sin helårlige aktivitet gjennom samarbeidet med Storyville Jazz Club. I tillegg innebærer avtalen en fornyet satsing på utdanningstilbud, først og fremst gjennom øremerket støtte til workshops og mesterklasser.

Besøk SpareBank 1 SMN

Istad Kraft- Hovedsponsor

Istad har i en årrekke hatt et godt samarbeid med Moldejazz.

Moldejazz er en viktig kulturinstitusjon for regionen som gir oss gode opplevelser, skaper liv og røre i nærmiljøet og en tilhørighet til Molde.

Istad har samarbeidet med Moldejazz om Morgengrykonserten, som har vært en annerledes og fin start på dagen.
Istad er din lokale kraftleverandør siden 1918, med et sterkt engasjement for lokalsamfunnet.

Les mer om Istadkonsernet

Scandic Alexandra - Hovedsponsor

Hotellet ble bygget i 1883, men brant ned til grunnen i 1940 for å bli bygget opp igjen i 1950. Hotellet fremstår i dag som et nytt og klassisk hotell. Hotellet har følgende fasiliteter:

Sentral beliggenhet midt i byen - 165 komfortable rom, hvorav 90 med utsikt over fjord og fjell - Ny og eksklusiv suite på toppen av hotellet - 14 konferansesaler med kapasitet opp til 400 personer - Restaurant Stuene - Parkering i garasjeanlegg - Bar A / lobbybar - Sportspuben 1911 - Trådløst internett.

Hvorfor sponser dere Moldejazz?
Scandic Hotel Alexandra er stolt sponsor og samarbeidspartner til Moldejazz. Det er viktig for hotellet å bidra til at jazzfestivalen i Molde fortsatt skal være bærekraftig og at alle som besøker Molde skal få en fantastisk opplevelse.

Hvor lenge har dere vært sponsor for Moldejazz?
Gjennom flere tiår!

Les mer om Scandic Alexandra

Ormen Lange Partnerskap v/ AS Norske Shell - Hovedsponsor

Ormen Lange-lisensen produserer naturgass til eksport til Europa. Gassen blir prosessert på Aukra, og eksporteres til markedet gjennom Langeled.

Dette skaper store ringvirkninger i regionen i form av arbeidsplasser og kjøp av varer og tjenester.

Hvorfor sponser dere Moldejazz?
Moldejazz har lange tradisjoner for samarbeid med petroleumsnæringen, og Jazzfestivalen har skapt et knutepunkt der mennesker, meninger og ideer møtes i en kreativ og pulserende atmosfære.

Hvor lenge har dere vært sponsor for Moldejazz?
Ormen Lange-lisensen har vært partner med Moldejazz siden Aukra ble utpekt som ilandføringssted, fra 2007 med Shell som operatør.

Les mer om Norske Shell, Ormen Lange og Nyhamna

Rema 1000 - Hovedsponsor

Kort om bedriften
REMA 1000 er Norges ledende dagligvarekjede og en av landets sterkeste merkevarer. Siden 1979 har REMA 1000 tilbudt sine kunder over hele landet et godt utvalg av dagligvarer av god kvalitet til lave priser. REMA 1000 har pr. i dag 622 butikker i Norge, som drives av initiativrike, motiverte og lokale Kjøpmenn.

Hvorfor sponser dere Moldejazz?
REMA 1000 er innmari stolt hovedsponsor for Moldejazz – for aller første gang! Musikk har alltid vært viktig for oss i REMA 1000, og vi bruker også sang og musikk for å utvikle kulturen i selskapet.
Vi ønsker å fremme musikk som fag, støtte talenter innen både næringsliv og kultur, og ikke minst oppmuntre mennesker med store drømmer.

Hvor lenge har dere vært sponsor for Moldejazz?
2018 er det første året REMA 1000 er med som hovedsponsor

Les mer om Rema 1000

Mediepartner

Romsdals Budstikke runder 175 år i 2018, og er med det landets 3. eldste avis!
Lokalavis for Romsdals-kommunene, og en viktig støttespiller for festivalen siden oppstarten i 1961.

Les rbnett.no og hold deg oppdatert på Moldejazz, og så mye annet!

Jazzpartner

Moderne og effektiv kommunikasjon.
Les mer om TIBE

Kort om bedriften:
Serit IT Partner er en teknologibedrift som leverer tjenester og utstyr basert på ny teknologi og SMB-markedet sitt behov for effektiv støtte for sine forretningsprosesser. Selskapet sitt fokus er å bidra til digitalisering av lokalt næringsliv innenfor samhandling & kommunikasjon, plattformtjenester og forretningssystemer, med fokus på fremtidsrettet teknologi og rådgivning. Selskapet har eget datasenter som benyttes av over 100 av lokale bedrifter, og som er sikkerhetsmessig godkjent av Norsk Helsenett.

Hvorfor sponser dere Moldejazz?
Moldejazz er en av Moldes viktigste bidrag til regionens kulturliv. Ringvirkningene til jazzen er mange, både for lokalt næringsliv og de som vokser opp i regionen. Men i tillegg til å tilføre byen nydelig musikk, skaper den også et stort samhold som vi mener er viktig. Det er viktig for oss å kunne støtte opp under slike lokale verdier og engasjement. Vi ser på dette som en del av vårt samfunnsansvar. Vi er også med å bidra med teknologi til gjennomføringen av arrangementet under selv jazzuka.

Hvor lenge har dere vært sponsor for Moldejazz?
Vi har vært en av de største lokale sponsorene siden 2005, og er stolte av det.


Serit IT Partner er et ledende kompetansemiljø innen IT-løsninger for bedriftsmarkedet i Møre og Romsdal.
Les mer om Serit IT Partner

Reklameservice kombinerer skilt- og dekorproduksjon med salg og drift av utendørsreklameløsninger på flyplasser, ferger og hurtigbåter med mer.
Siden årtusenskiftet har firmaet bygget opp unik kunnskap om installasjon og drift av digitale skiltløsninger, LED-baserte storskjermer og tilhørende program- og maskinvare.
Bedriften ble etablert i 1985 og har i dag 25 ansatte.

Les mer om Reklameservice

Jazzsupporter

Glamox er et norsk industrikonsern som utvikler, produserer og distribuerer profesjonelle belysningsløsninger for det globale markedet. Vårt mål er å levere bærekraftige produkter og løsninger som forbedrer menneskers prestasjon og komfort.

Høy prestasjon og brukervennlighet
Våre løsninger er designet for å kombinere høy prestasjon og bærekraft med enkelhet og brukervennlighet, samtidig som vi leverer en førsteklasses kundeopplevelse. Vi bruker den nyeste teknologien på innovative måter, og forener den med flere generasjoners erfaring og genuin omsorg for våre kunder og deres ansatte.

Kvalitetsmerkevarer og dedikert support
Vi tilbyr løsninger fra en rekke anerkjente belysningsmerkevarer. Uansett hvilken av dem du velger kan du være trygg på at tett oppfølging av hver enkelt kunde er kjernen i vår virksomhet. Vi gjør ingen forskjell på om bedriften din er et produksjonsanlegg, et fiskefartøy eller et kontorbygg – vår ambisjon er å levere belysning som bidrar til et bedre liv for bedriftene vi leverer til og for menneskene som jobber der.

Hvorfor sponser dere Moldejazz?
Vi sponser Moldejazz fordi vi mener det er et samfunnsansvar.

Hvor lenge har dere vært sponsor for Moldejazz?
Vi nærmer oss 15 år som sponsor.

Les mer

Alle felter merket * må fylles ut

Vi bruker informasjonskapsler (cookies)

Som de aller fleste nettsteder bruker vi informasjonskapsler (cookies) for at du skal få en optimal brukeropplevelse. Vi kommer ikke til å lagre eller behandle opplysninger med mindre du gir samtykke til dette. Unntaket er nødvendige informasjons-kapsler som sørger for grunnleggende funksjoner på nettsiden.

Vær oppmerksom på at blokkering av enkelte informasjonskapsler kan påvirke hvilket innhold du ser på siden. Du kan lese mer om bruk av informasjonskapsler i vår personvernerklæring.

Under kan du se hvilke informasjonskapsler (cookies) vi bruker og hvordan du administrerer dem:

Nødvendige cookies

Sikrer grunnleggende funksjoner, nettstedet vil ikke kunne fungere optimalt uten slike informasjonskapsler. Disse er derfor vurdert som nødvendige og lagres automatisk uten foregående samtykke.

Skal du benytte skjema på våre nettsider? Øvrige funksjoner på siden påvirkes ikke dersom du lar være å samtykke, men vil kunne gi mindre funksjonalitet ved utfylling og lagring av skjema. Informasjonen blir slettet fra nettleseren etter 90 dager.

Disse informasjonskapslene gir oss innsikt og forståelse av hvordan nettsiden vår brukes av besøkende. Vi bruker analyseverktøyet Google Analytics som blant annet kan fortelle oss hvor lenge en bruker oppholder seg på siden eller hvilken side man kommer fra. Informasjonen vi henter er anonymisert.

Ved å huke av for denne tillater du bruk av tredjeparts-informasjonskapsler, som gjør at vi kan tilpasse innhold basert på det som engasjerer deg mest. Disse hjelper oss å vise skreddersydd innhold som er relevant og engasjerende for deg, for eksempel i form av annonser eller reklamebanner.

Tredjepartsinformasjonskapsler settes av et annet nettsted enn det du besøker, for eksempel Facebook.