Hva leter du etter?

Praktisk informasjon

Spillesteder

Bjørnsonhuset

Bjørnsonhuset har siden åpningen i 2002 vært Moldejazz største konsertsal. Her presenteres de største jazznavnene som hvert år gjester festivalen.

Med en kapasitet på ca. 900 og gode fasiliteter gir det en eksklusiv opplevelse å være på konsert i Bjørnsonhuset.

Tilgjengelighet:
Tilrettelagt med HC-sitteplasser, heis, eget HC-toalett. Ingen terskler. Meld ifra om du ønsker å bruke egen rullestol. Ta kontakt med vertskap i inngang for mer informasjon eller ledsaging.

Alexandraparken SpareBank1 SMN-scenen (18+)

Alexandraparken har vært i bruk av Moldejazz siden 2003, og har vært en svært viktig arena på dagtid. I 2009 valgte vi å utvide tilbudet til å også inkludere billetterte konserter på kvelden.

Artistene som er satt til å spille i Alexandraparken levner ingen tvil om at dette er Moldejazz største partyscene. Her blir det full trøkk!

Tilgjengelighet:
Egen HC inngang på vest-siden på kai-nivå (lett bakke ned fra storgata). Eget HC toalett tilgjengelig, ta kontakt med vaktene. Flatt på asfalt i konsert og bar-telt, men noen terskler i form av kabelgater. Mindre fremkommelighet inne på øvre park området.

Alexandraparken SpareBank1 SMN-scenen

Alexandraparken har vært i bruk av Moldejazz siden 2003, og har vært en svært viktig arena på dagtid. I 2009 valgte vi å utvide tilbudet til å også inkludere billetterte konserter på kvelden.

Artistene som er satt til å spille i Alexandraparken levner ingen tvil om at dette er Moldejazz største partyscene. Her blir det full trøkk!

Tilgjengelighet:
Egen HC inngang på vest-siden på kai-nivå (lett bakke ned fra storgata). Eget HC toalett tilgjengelig, ta kontakt med vaktene. Flatt på asfalt i konsert og bar-telt, men noen terskler i form av kabelgater. Mindre fremkommelighet inne på øvre park området.

Romsdalsmuseet

Moldejazz sin største scene ligger idyllisk til mellom gamle trehus på Romsdalsmuseet, et av landets flotteste folkemuseer. Museumskonsertene har en publikumskapasitet inntil 5000, og er svært viktig for å kunne ha et bredt konsert-tilbud.

Konsertene på museet er gratis for barn under skolepliktig alder, og vi har rabatterte pass tilgjengelig gjennom ordningen "Kulturrabatt for ungdom" (15-20)

Tilgjengelighet:
HC parkering på området Gildehallen, og i nærheten. HC inngang ved Gildehallen. Lett adkomst og god fremkommelighet på arenaen på grusveier. Egen rullestolrampe med god utsikt og tak. HC-toalett ved inngangen. Eget vertskap bistår til, og ved tribunen, ta kontakt ved behov. Rullestoler med ledsager prioriteres på selve tribunen dersom det er fullt. Ellers er det mulig å sitte i rullestol ved siden av og rundt tribunen om en ønsker det. Det er ikke tillatt med egne stoler utover rullestoler på arenaen, og det er begrensninger foran scenen.

Reknesparken

Inspirert av låten ”Break of Day in Molde", har vi siden 2008 arrangert en gratis morgengrykonsert i Reknesparken, Moldes største parkområde. Ta med nistekurv og nyt frokosten til musikalsk akkompagnement i verdensklasse. Dette er en festivalbegivenhet man absolutt ikke vil gå glipp av.

Tilgjengelighet:
Mindre fremkommelig terreng for rullestolbrukere, relativt bratt grusvei som fører opp til amfi. Gjennomførbar med el-rullestol for utebruk eller dyttehjelp i manuellstol. Egne plasser for HC på siden av amfi. HC toalett IKKE tilgjengelig. Ta kontakt med vertskap på stedet for spørsmål.

Teatret Vårt (Plassen)

I Teatret Vårt presenteres spennende og utfordrende musikk i flere omganger pr. dag. Konserter for et sittende og stående publikum, nattkonsert rundt midnatt.

Aldersgrense nattkonsert: 18 år (begrenset antall billetter for de under 18 år tilgjengelig)

Tilgjengelighet:
Tilrettelagt med HC-sitteplasser, heis, eget HC-toalett. Ingen terskler. Ta kontakt med vertskap i inngang for mer informasjon eller ledsaging.

Storyville (Plassen)

Storyville er Moldejazz' «eget» lokale. Salen er i 4 etg. i kulturbygget Plassen og har en kapasitet på 130 sittende. Her presenteres spennende og utfordrende musikk i en intim og flott arena på Gørvelplassen i Molde sentrum.

Tilgjengelighet:
Tilrettelagt, både fra utsiden og via heis inne på Plassen. Eget HC toalett i foaje. Ta kontakt med vertskap i inngang for mer informasjon eller ledsaging.

Molde Domkirke

I Molde Domkirke, en storslagen kirke med etterkrigsarkitektur, har hatt Moldejazz tradisjon for å presentere jazz med folkelig appell, gjerne med utspring fra New Orleans. Tradisjonelt sett er kirkekonsertene noen av de første som blir utsolgt.

Tilgjengelighet:
Adkomst via rampe inn kirken rett ved hovedinngangen. Eget HC-toalett i inngangspartiet. Rullestolplasser på endene av seteradene og ved sidene. Ta kontakt med vertskap ved behov for ledsaging eller bistand.

Kikkans Hall (Rådhusplassen)

Tanken om å revitalisere tilbudet med tradisjonell jazzmusikk har vært tilstede i Moldejazz i flere år. Når man i 2017 valgte å ta tak i dette så var det samtidig klart at det måtte etableres et nytt spillested. Kikkans Hall er et stort, fantastisk telt som innbyr til god stemning!

Tilgjengelighet:
Ramper fra fortau inn i teltet og inne i telt. HC-toalett tilgjengelig. Ta kontakt med vertskapet på stedet for spørsmål, ledsaging og ev hjelp opp rampe.

Storgata

Festivalens Street Parade går hver dag under festivalen fra Scandic Alexandra Hotel til Daae-hjørnet kl. 11:30.

Kafé Kurt

Kaféen på Plassen, inngang på gatenivå.

Storlihytta

Krona (Romsdalsmuseet)

Intim scene inne i selve museumsbygget - "Krona"

Reise

Slik kommer du deg til Molde

Kjører du bil til Molde, vær oppmerksom på at det under jazzfestivalen kan være tildels mye trafikk, så det kan være lange køer inn til byen og ved fergeleiene Vestnes-Molde og Åfarnes-Sølsnes.

Reisetid

 • fra Oslo ca 7 timer
 • fra Bergen ca 9 timer
 • fra Trondheim ca 4 timer

Fram - Kollektivtrafikken i Møre og Romsdal

FRAM planlegger og driver et samlet kollektivtilbud med buss, ferge og hurtigbåt i Møre og Romsdal. Selve transporten blir utført av ulike operatørselskap som har kontrakt med Møre og Romsdal fylkeskommune.

Gå direkte til FRAM for reiseplanlegger, apper og informasjon om tilbudet under Moldejazz.

Tog

Nærmeste jernbanestasjon ligger på Åndalsnes, og derfra kan du ta korresponderende buss til Molde. Kjøreturen tar ca en time. Det går tog fra Oslo, og fra Bodø via Trondheim og Dombås.

www.nsb.no

Til vanns

Å reise med hurtigruta til Molde er et hyggelig og godt alternativ, og en fantastisk naturopplevelse. Se Ruteplanleggeren til Fram lenger opp på siden for fergetider.

www.hurtigruten.no

Fly

SAS, Norwegian og Widerøe har alle flyvninger til og fra Molde, og fra Molde kan man fly direkte til Oslo, Bergen og Trondheim.

Molde Lufthavn Årø ligger 10 minutter unna Molde Sentrum.

www.sas.no
www.norwegian.no
www.wideroe.no

Taxi

Molde Taxi finner du ved bussholdeplassen og ved Forumbygget.

Nattestid organiseres drosjekø av vakter for størst mulig effektivitet.

Tlf. 712 52 811

Jazzlogen

Bli med i Jazzlogen - paradebandet som spiller under Moldejazzens daglige gateparader!

Siden oppstarten i 1995 har Jazzlogen årlig bestått av 50-70 ungdommer i alderen 14-20 år, som har spredt spilleglede og samlet byens befolkning daglig under Moldejazz. Denne gruppen med unge musikere blir omtalt som Moldejazzens ansikt utad, og har derfor en viktig rolle under festivaluka.

Musikken som spilles av Jazzlogen er hovedsakelig New Orleans-musikk, både tradisjonell og moderne.

Repertoaret til gateparaden øves inn i løpet av tre seminarhelger som holdes vanligvis i januar, april og helgen før Moldejazz. Undervisningsmetoden Ytre Suløens Jass-ensemble (YSJE) tar i bruk kalles for gehørspill; deltakerne lærer låtene "på øret", dvs. en undervisningsmetode som ikke involverer noter. Jazzloge-deltakerne skal lære å ta i bruk ulike lytteteknikker og lære låtene utenat. De vil også lære grunnprinsippene for improvisasjon hvor de som ønsker skal få muligheten til å improvisere.

Ytre Suløens Jass-ensemble

Ytre Suløens Jass-ensemble er et av landets eldste tradisjonsbærende jazzorkester. Bandet har eksistert siden 1973, og har spilt mange konserter i både inn- og utland. Per dags dato er det musikere fra både første, andre og tredje generasjon med i bandet. Tross utskiftninger i bandet de siste årene har bandet fortsatt bevart det sagnomsuste «suløen-soundet».

Molde Janitsjar

Seminarene administreres av Molde Janitsjar i samarbeid med, og på oppdrag fra Molde International Jazz Festival. Korpset består av hovedkorps og signalkorps og har vært i drift siden 1929. Molde Janitsjar er dermed en kulturell tradisjonsbærer i Molde by med medlemmer fra 15 - 73 år som har et godt sosialt felleskap, trivelige konserter og utespilling/marsjering. En liten gruppe av medlemmene står for praktisk gjennomføring og administrering av Jazzlogen.

Jazzlogen passer for deg som er:

 • 14 -20 år (fyller 14 år aktuelt år)
 • spiller blåse- eller slagverkinstrument
 • ønsker å lære musikk via gehør
 • ønsker å lære grunnleggende improvisasjons-teknikker

Første samling:

21. - 22. januar 2023

 • Lørdag kl. 10.30 - 17.00
 • Søndag kl. 11.00 - 16.00

Andre samling:

15. - 16. april 2023

 • Lørdag kl. 10.30 - 17.00
 • Søndag kl. 11.00 - 16.00

Tredje samling:

14. - 16. juli 2023

 • Lørdag kl. 10.30 - 17.00
 • Søndag kl. 11.00 - 16.00

Alle seminar avholdes på Molde kulturskole.

Jazzfestival:

17. - 22. juli 2023

Gateparade hver dag kl. 11.30, og diverse andre spilleoppdrag i løpet av uka.

Ved å delta på minst to av samlingene pluss festivaluka får du:

 • Akkreditering (gratis adgang dersom ledig plass) til mange av festivalens jazzkonserter, og dermed inspirasjon til å utvide horisonten i jazzens verden
 • Billett til en konsert
 • Årets festivalskjorte med Jazzlogen-logo
 • Spilleoppdrag i større og mindre besetninger som gir nyttig spilleerfaring
 • 1 lunsj i løpet av hver helgesamling

NB! Ved påmelding gir du og foresatte tillatelse til at bilder, lydopptak og film av/med Jazzlogemedlemmer kan brukes på sosiale medier, øvrige medier og presse.

Deltakeravgift: Kr. 1.500,- betales til konto nr.: 9650 09 43251 innen første samling.

Det gis Early Bird rabatt på kr. 200,- ved påmelding før 1. september.

Verve-premie er rabatt på deltakeravgift med kr. 50,- for hver deltaker en verver.

Overnatting under seminarene må ordnes av den enkelte. I festivaluka legges det til rette for en rimelig overnattingsmulighet for Jazzlogen-medlemmer.

Har du spørsmål, kontakt Arild Grønsberg på mobil 411 03 905 eller send e-post til Jazzlogen

Jazzlogen

Informasjon om deltageren Deltagelse Kontaktinformasjon foresatte

All informasjon vi ber om i dette skjema vil kun benyttes i forbindelse med deltakelse i Jazzlogen. Moldejazz vil ikke formidle informasjonen til andre. Informasjonen vil bli lagret, og oppbevart tilgjengelig for administrasjonen i Moldejazz, men kan slettes på forespørsel

Alle felter merket * må fylles ut
Les mer

Presse

Presseakreditering/ Press accreditation

Moldejazz 2023: July 17th - 22nd

Søknadsfrist presseakkreditering: 20. juni. Søknadsskjema kommer.

Søknad om akkreditering inkluderer IKKE hotellovernatting.

Kontakt pressesjef for mer informasjon / For further inquiries, contact Head of Press/ Pressesjef Hege Merethe Gagnat
E-post Pressesjef / E-mail Head of Press

Logoer til nedlasting

Les mer

Bodutleie

Søknad
Du kan søke bodplass under Moldejazz kontinuerlig hele året ved å fylle ut søknadsskjemaet under.

Kontakt
I festivaluka:
Vakttelefon: 948 29 939
E-post: bodutleie@moldejazz.no - gjelder hele året.

Leiepriser (hele uke 29)
3x3 m. telt
Lokal håndverker: 3000,- NOK
Håndverker: 6500,- NOK
Andre: 11000,- NOK

3x5 m. telt
Lokal håndverker: 5000,- NOK
Håndverker: 12500,- NOK
Andre: 17000,- NOK

Plass uten leie av telt: 2500,- NOK pr. meter.
Eventuelle kombinasjoner av teltstørrelsene er mulig.

Til prisene legges det til 25% mva for de som leier plass med telt. Dette gjelder også for leietakere som ikke bor i Norge. Dette er i henhold til MVA regelverket.

Strøm
Om dere er avhengig av tilkobling til strøm må dere angi dette på søknadsskjema. Strøm fra oss skal primært brukes til utstyr for dokumentasjon av omsetning. Vi minner om at det finnes godkjent utstyr for dette som går på batteri. Dere må selv ha med skjøteledning som er lang nok til kontaktpunkt.

Betaling
Avtale om, og reglement for, leie av plass godkjennes gjennom betaling for tildelt plass. Dersom leien ikke er betalt innen fristen står man i fare for å miste plassen. Ved avbestilling senere enn 3 uker før festival må leien betales fullt ut.

Vakthold
Det vil være vakthold i utleieområdene om kvelden og om natten. Alt av produkter og utstyr som etterlates i teltene er leietakers ansvar. Det er ikke mulig for vaktene å holde oversikt over alle områder til enhver tid.

Skatteregler
Moldejazz samarbeider med Skatteetaten ang. Bodutleie for å sikre gode rammer og arbeidsvilkår for leietakere, ansatte, Moldejazz og for samfunnet generelt. Alle leietagere må bekrefte at de følger regelverket for kontantomsetning i søknadsskjemaet. Bekreftelsen er både forebyggende og forpliktende. Alle som driver med salgsarbeide, og som dermed har en inntekt av sin virksomhet under Moldejazz må forholde seg til regelverket utgitt av Skattedirektoratet. Regelverk for dokumentasjon finner du HER og nederst på siden. I tillegg må alle som tildeles plass sende oss et utfylt RF-1507. Informasjon om RF-1507 finner dere HER. Oppgi bodutleie@moldejazz.no som mottaker av skjema når dere bestiller, da får vi kopi av skjemaet. Skjemaet skal kun sendes inn når melding om tildelt plass er bekreftet av Moldejazz.

Mobile salgsbevis
Også i år har vi tilbud om å kjøpe mobile salgsbevis.

Prisene er:
Mandag - Lørdag - 6 dager Kr. 5.000,-
Tirsdag - Lørdag - 5 dager Kr. 4.500,-
Onsdag - Lørdag - 4 dager Kr. 4.000,-
Torsdag - Lørdag - 3 dager Kr. 3.500,-
Fredag - Lørdag - 2 dager Kr. 3.000,-
Kun Lørdag - 1 dag Kr. 2.500,-
Andre enkeltdager kr. 2.000,-

Gatemusikere
Moldejazz ønsker velkommen alle som ønsker å bidra til folkefesten. Dette innebærer også gatemusikere og/eller andre som ønsker å opptre i Molde sentrum. Dette, og salg av CD, er i utgangspunktet gratis, men ønsker man å selge andre produkter i tillegg vil pris og regelverk være det samme som for mobile salgsbevis. Følgende regler gjelder for gatemusikere/artister:

Bestemte steder i Storgata kan benyttes for gatemusikere. Spør oss om plassering dersom du er i tvil. Dersom flere artister ønsker å benytte samme sone må spilletiden deles. Det kan kun spilles i 30 minutter pr. time. Lydnivå kan ikke overstige akustisk nivå, selv med bruk av forsterker. Bruk av playback er forbudt.

Produkter
Produkter som heliumballonger, piratkopier, softguns, våpenreplika, kniver, sverd, kastevåpen eller lignende, skal ikke selges.
Produkter med symboler som kan være støtende skal ikke selges. Dette gjelder spesielt produkter som kan forbindes med nazisme, rasisme eller narkotika. Det tillates ikke salg av andre varer enn det man har oppgitt i søknadsskjemaet.

Matservering
Ved matservering vil det bli avtalt egne betingelser. Huk av hva du trenger i søknadsskjemaet, og vi vil sende deg tilbud/pris på e-post. For alle aktører som leier telt, vil leie av hexagon-gulv komme i tillegg.
Leietakere skal ha meldt inn sin virksomhet for mobilt salg til Mattilsynet.

Dokumentasjon av kontantomsetning/ Documentation of sales

Vilkår for leie av bodplass under Moldejazz

Les mer

Alle felter merket * må fylles ut

Vi bruker informasjonskapsler (cookies)

Som de aller fleste nettsteder bruker vi informasjonskapsler (cookies) for at du skal få en optimal brukeropplevelse. Vi kommer ikke til å lagre eller behandle opplysninger med mindre du gir samtykke til dette. Unntaket er nødvendige informasjons-kapsler som sørger for grunnleggende funksjoner på nettsiden.

Vær oppmerksom på at blokkering av enkelte informasjonskapsler kan påvirke hvilket innhold du ser på siden. Du kan lese mer om bruk av informasjonskapsler i vår personvernerklæring.

Under kan du se hvilke informasjonskapsler (cookies) vi bruker og hvordan du administrerer dem:

Nødvendige cookies

Sikrer grunnleggende funksjoner, nettstedet vil ikke kunne fungere optimalt uten slike informasjonskapsler. Disse er derfor vurdert som nødvendige og lagres automatisk uten foregående samtykke.

Skal du benytte skjema på våre nettsider? Øvrige funksjoner på siden påvirkes ikke dersom du lar være å samtykke, men vil kunne gi mindre funksjonalitet ved utfylling og lagring av skjema. Informasjonen blir slettet fra nettleseren etter 90 dager.

Disse informasjonskapslene gir oss innsikt og forståelse av hvordan nettsiden vår brukes av besøkende. Vi bruker analyseverktøyet Google Analytics som blant annet kan fortelle oss hvor lenge en bruker oppholder seg på siden eller hvilken side man kommer fra. Informasjonen vi henter er anonymisert.

Ved å huke av for denne tillater du bruk av tredjeparts-informasjonskapsler, som gjør at vi kan tilpasse innhold basert på det som engasjerer deg mest. Disse hjelper oss å vise skreddersydd innhold som er relevant og engasjerende for deg, for eksempel i form av annonser eller reklamebanner.

Tredjepartsinformasjonskapsler settes av et annet nettsted enn det du besøker, for eksempel Facebook.